Institutionens åbningstider

Fra 1. januar 2023, er de nye åbningstider:

Mandag – torsdag: 6.30 – 16.45

Fredag: 6.30 – 16.00

Skriv dit barn op via pladsanvisningen 

Når du skal skrive dit barn op til vuggestue eller børnehave, skal du gøre det via Pladsanvisningen

Takster og fripladsansøgning 

Du kan læse om Hvissingegårdens takster og ansøge om friplads på Pladsanvisningen

Lukkedage 

Vi følger Glostrup Kommunes lukkedage. Her kan du se listen over lukkedagene.

Start i vuggestue 

At starte i institution er overvældende for et barn – alt er nyt. Barnet skal både vænne sig til nye voksne, nye børn og nye omgivelser og vaner. 

Den første kontakt er et møde i institutionen, hvor vi viser dig og dit barn rundt, og hvor samtalen handler om at hilse på hinanden og få aftalt, hvordan netop dit barns start skal foregå.

Personalet har brug for, at du fortæller lidt om dit barn, så de kan lære det at kende. 

For at få en tryg start, er det vores erfaring, at de fleste børn har brug for, at enten mor eller far opholder sig sammen med barnet i institutionen den første uge, og at barnet i starten har nogle korte dage. 

Start i Børnehave 

Når dit barn starter i børnehave eller overflyttes mellem afdelingerne, har I allerede god erfaring med ”at gå i institution”. Derfor kan vi tilpasse starten til jeres barns og familiens behov. Alle børn i afdeling Spurvebo bliver overflyttet til afdeling Gården, når de bliver børnehavebørn eller lige efter, de er blevet børnehavebørn afhængigt af, hvornår pladserne bliver ledige på Gården.    

Aftal med afdelingen, hvordan det er bedst for jeres familie, og giv gerne dit barn nogle korte dage ved overflytningen. 

Når du afleverer og henter dit barn 

Børnene bliver krydset ind/ud på Aula, vores forældreinternet, men vi forventer at forældre siger tydeligt ”god morgen” og senere på dagen ”farvel” til en voksen, så vi ved, hvornår vi overtager ansvaret for jeres barn, og hvornår det er jer, der har ansvaret.  Det giver tryghed for alle. 

Hvis andre end de sædvanlige skal hente barnet, skal I gives besked på Aula.. 

AULA er vores forældreintranet  

Sådan kommer du på Aula. Gå til Aula.dk/vælg forældre/log ind med dit UNI-Login eller NemID/har du glemt dit brugernavn eller adgangskode?/vælg "glemt brugernavn eller adgangskode" og log ind med NemID.

Find vejledninger til Aula på aulainfo.dk/guide-til-foraeldre-og-elever/
 
Med Aula kan du følge med i hvad der sker i dit barns hverdag. Kommunikere med medarbejdere og de andre forældre. 

Hvad får mit barn at spise? 

Vores mad og kostpolitik tager udgangspunkt i Glostrup Kommunes overordnede mad og kostpolitik, samt sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Vi har en frokostordning hvor vi tilbyder sund og økologisk kost i alle afdelinger. Vi har det økologisk sølvmærke, og det betyder at 60-90% af vores mad skal være økologisk.

Børnene har let adgang til at drikke vand når tørsten melder sig.

Vi tager hensyn til børn med allergi, hvis der foreligger en lægeerklæring, samt til børn der ikke må svinekød.

 

Skiftetøj 

Dit barn har brug for skiftetøj og institutionen har ikke skiftetøj. Derfor skal I sørge for at der altid ligger disse ting i garderoben eller på badeværelset. 

  • et par hjemmesko
  • et sæt regntøj
  • et par gummistøvler
  • et helt sæt ekstra tøj
  • et sæt undertøj + strømper
  • eventuelt en sut 

Alt tøj skal være forsynet med navn - det gør det nemmere at finde frem til ejeren.  Forældre har ansvaret for at deres barns garderobe er ryddet op hver dag, og forældre har ligeledes ansvaret for at kontrollere skiftetøjet jævnligt, så det passer til årstiden og deres barns størrelse. 

Glemmekassen er for et tøj, hvor vi ikke kan finde frem til ejeren. Glemmekassen bliver tømt jævnligt, og derfor opfordrer vi forældre til jævnligt at kigge i glemmekassen. 

Sygdom – hvornår må mit barn komme i institution?

Hovedreglen er at syge børn ikke må møde i daginstitution. Et barn med smitsom sygdom må først må komme i institution, når det ikke længere smitter. 

Det er dit ansvar som forældrene, at overholde denne regel af hensyn til det syge barn, og af hensyn til de øvrige børn. Det er en god regel, at holde sit barn hjemme i et døgn efter at barnet er blevet raskt. 

Barnet er rask, når det på sædvanlig måde kan klare at opholde sig i daginstitutionen. Det vil sige at barnet skal kunne deltage i de aktiviteter, det plejer, uden at det kræver særlig pasning. 

Medicin 

Personalet giver ikke medicin i institutionen. Ved kroniske sygdomme hos et barn, kan der være en udtagelse, og personalet kan i de tilfælde påtage sig opgaven, såfremt der ligger en ordination fra lægen og en skriftlig instruktion. 

Fødselsdage 

Når dit barn har fødselsdag, fejrer vi det i institutionen, da fødselsdag er en vigtig begivenhed i barnets liv. Vi sætter flag op og fejrer barnet sammen med den børnegruppe barnet er en del af. Vi synger fødselsdagssang og råber eller hvisker hurra for barnet, alt efter hvad fødselaren har lyst til. Vi sørger for det hele også det der skal spises. 

Vi anbefaler en privat ulykkesforsikring

 Børnene er ikke dækket af en ulykkesforsikring, når de er i institutionen. Vi anbefaler derfor at I tegner en privat ulykkesforsikring.